Afbeelding

Chiropractie Voor Baby’s en Kinderen?!

Met jouw baby of kind naar de chiropractor

Vanaf onze geboorte is alles erop gericht om zo snel en goed mogelijk gebruik te kunnen maken van alle bewegingsmogelijkheden van ons lichaam. Problemen aan de wervelkolom kunnen in veel gevallen ontstaan tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of in de vroege jeugd. Een chiropractor bekijk, corrigeert en werkt preventief aan bewegingsstoornissen van de wervelkolom en de schedel en de effecten hiervan op het zenuwstelsel. De behandelmethoden zijn aangepast per leeftijdscategorie. Daardoor is het juist mogelijk baby’s en kinderen te helpen.

Meest voorkomende klachten bij baby’s en kinderen

De meest voorkomende klachten bij baby’s zijn ontroostbaar huilen, slechte stoelgang, een asymmetrische houding of onrustig slapen. Bij oudere kinderen gaat het vaak om moeilijkheden met lopen, motorische onrust, concentratiestoornissen en oorontstekingen.

Waarom hebben kinderen op een jonge leeftijd klachten?

Bij veel baby’s en oudere kinderen met bovengenoemde klachten is er sprake van een geboortetrauma. Dit trauma kan ontstaan bij snelle of juist trage bevallingen, tang- of vacuümverlossingen of keizersneden. Hierdoor kan een verstoorde beweeglijkheid van de schedelnaden en/of de wervelkolom ontstaan. Bij oudere kinderen zijn andere oorzaken: vallen, stoten, verkeerde houdingen, sportongelukjes en het dragen van een zware schooltas.

Behandeling baby’s en kinderen door een chiropractor

Het doel van de behandeling door de chiropractor is om de blokkades in de wervelkolom en de schedel op te heffen. Dit wordt gedaan door subtiele bewegingen met de handen. Vooral bij jonge baby’s is er absoluut geen kracht nodig om blokkades op te heffen. De behandelingen zijn dan ook aangepast aan de leeftijd van het kind. Jonge kinderen reageren over het algemeen zeer snel. Zo zie je vaak al na enkele behandelingen een significante verbetering.

Gratis Nek-Rug-Check

Jij wilt toch ook dat jouw kind optimaal functioneert en pijnvrij leeft? Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis Nek-Rug-Check. Kijk op onze website www.stringerchiropractie.nl of bel 085-8770165

Gratis Nek-Rug-Check bij Stringer Chiropractie.