De Waaier is een brug naar vrijwilligerswerk

Nieuws

Gijs Schot is voorzitter van Ondernemend Alkmaar en met zijn ‘Schot Groep’ partner van het bedrijvenplatform De Waaier. Een opmerkelijke combinatie? Gijs Schot vindt van niet. ,,De Waaier is voor bedrijven een uitstekende manier om maatschappelijk betrokken ondernemen te organiseren.”

Vroeger was niet alles beter, wel anders. Bedrijven waren in een stad zelf gevestigd. Mensen hoefden bij wijze van spreken maar een paar deuren verder te lopen, als ze een ondernemer wilden polsen voor een maatschappelijke bijdrage.

Op een dienblaadje aanbieden Het familiebedrijf, een middelgrote dienstverlener in civiele techniek, was jarenlang gevestigd aan de Herenweg in Oudorp. Totdat het verhuisde naar het bedrijventerrein van de Boekelermeer. In de ‘anonieme’ Boekelermeer bleek die interactie niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom sloot Schot zich aan bij De Waaier. Deze organisatie brengt in de HAL-regio maatschappelijke partijen en bedrijven bij elkaar, met als doel om contacten en ‘matches’ tot stand te brengen. ,,Dat was precies wat we zochten. De kans iets te betekenen voor de gemeenschap waarin je woont en werkt, werd ons op een dienblaadje aangeboden.”

Memorabel De Waaier organiseert evenementen waarin vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk aan elkaar worden verbonden. Op de tweejaarlijkse Beursvloer gebeurt dat op een handelsbeursachtige manier, waar verenigingen en stichtingen enthousiast dingen naar de gunst van de bedrijven. Ook de Schot Groep is standaard van de partij op De Beursvloer, die in 2014 nog werd geopend door Koningin Máxima.

‘Dat lukt niet’ Niet praten, maar doen is Schots credo. Nuchter en doelgericht. En met een groot maatschappelijk hart. Hij was onder meer betrokken bij de redding van Hortus Alkmaar, is voorzitter van Stichting Top Events Regio Alkmaar (STERA), dat de International Children’s Games in Alkmaar organiseerde, en maakt zich hard voor het vrouwenvoetbal in de regio. Gijs: ,,Als mensen zeggen ‘dat lukt niet’, dan vind ik het leuk worden. Dan word ik een soort ‘troubleshooter’. Zo regelde Gijs op De Beursvloer ‘op het scheiden van de markt en na de gong’ samen met een aantal relaties een aangepaste fiets voor een zorginstelling. Iedereen blij.”

Zijn maatschappelijke inspanningen leverden hem begin dit jaar de 10e Bronzen Waaier op. Hij is er trots op. Maar het is eerder een erkenning voor de medewerkers binnen zijn bedrijf dan voor hemzelf. ,,Wat ik gemerkt heb, is dat ‘goed doen’ ook de naamsbekendheid van de Schot Groep goed doet en positieve feedback geeft. Binnen De Waaier ontmoet je veel gelijkgezinde ondernemers met wie je samen optrekt. Dat levert vruchtbare contacten op, je gunt elkaar iets. Daar kun je zakelijk ook verder mee.”

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen