Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter

Nieuws
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

ALKMAAR - JCI Alkmaar heeft een nieuwe voorzitter. Han Kirchhoff is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op. Tijd voor een goed gesprek met de heren over doelen, uitdagingen én plezier.

“Om met doelen te beginnen... hét belangrijkste doel van JCI Alkmaar is geld inzamelen voor lokale goede doelen”, zegt Han. “Daar doen we het allemaal voor en dat verandert niet.” De nieuwe voorzitter bulkt van de energie en wil daar zoveel mogelijk kamerleden mee ‘besmetten’. “Als we ergens voor gaan moet we er ook écht voor gaan om iets moois neer te zetten. Dan gebeuren er mooie dingen; daar twijfel ik niet aan.” Han werd verkozen tot voorzitter, die samen met Leon Hoes (secretaris), Bart Matthaei (vicevoorzitter), Sam Piscaer (penningsmeester) en Robin Niele (bestuurslid) het nieuwe bestuur vormt. “Ik heb een plan neergezet waar de meerderheid zich in kan vinden. 

Zo komen er interessante sprekers, gaan we mooie bedrijven bezoeken én hebben we leuke uitjes. Lid zijn van de JCI is niet alleen leerzaam en goed voor je netwerk; het is ook gewoon gezellig. Het vinden van nieuwe leden is een uitdaging voor ons, dus wil ik benadrukken wat het je oplevert als ondernemer: veel! We zijn allemaal gedreven, jonge ondernemers en hebben het goed, maar er zijn veel mensen die steun nodig hebben en daar kunnen wij ons voor inzetten. Dat geeft ook gewoon een goed en voldaan gevoel. Ik heb zelf een aantal goede doelen bezocht. Het zijn kleinschalige organisaties en als je de verhalen hoort hoe zij zich inzetten om anderen te helpen doet dat écht wat met je. Zo komt Stichting Bretels bijvoorbeeld in actie voor jonge gezinnen waarvan een of beide ouders komt te overlijden of overleden is. Dat is ook het mooie van de JCI, we kunnen écht een verschil maken.”

‘Zet een stel enthousiaste ondernemers bij elkaar en er kunnen mooie dingen ontstaan’

Han neemt het stokje over van Lars Cramer. Op de vraag hij het voorzitterschap gaat missen, is hij duidelijk. “Nee hoor, het is ook even fijn om aan de andere kant te zitten en niet áltijd scherp te moeten zijn. Daarnaast is het gewoon goed dat er elk jaar een nieuwe voorzitter komt; dat brengt ook nieuwe energie. Ik heb twee jaar in het bestuur gezeten, waarvan een jaar als voorzitter. Waarom iemand lid zou moeten worden van de JCI? Het is echt heel leerzaam, dus dat neem je mee. Daarnaast is het ook gewoon heel gezellig. Zet een stel enthousiaste ondernemers bij elkaar en er kunnen mooie dingen ontstaan. De leden werken ook allemaal in verschillende branches en iedereen heeft zijn eigen ideeën, kijkt weer anders naar problemen of komt juist met bijzondere oplossingen. Dat is prachtig om te zien dat je het echt met elkaar doet. In de Kapelkerk organiseerden we een goede doelenavond; als je die blijdschap bij de mensen achter de goede doelen ziet, besef je pas echt waarom we dit doen.”

Vooruitblikken

De handen van voorzitter Han Kirchhoff jeuken om er een mooi JCI-jaar van te maken. “Ik kijk echt uit naar dit jaar waarin we mooie evenementen organiseren die een hopelijk een mooi bedrag opleveren voor goede doelen.” In de werkkamer van Han - onder meer eigenaar van HR Techniek - worden nog meer toekomstplannen gesmeed, want recht tegenover hem zit Tom van der Zijden, directeur van HR Techniek. En Tom is de kersverse voorzitter van JCI Heerhugowaard. 

‘Dat biedt prachtige kansen’

Dat de JCI-voorzitter van Alkmaar én Heerhugowaard in één kamer zitten, is niet alleen bijzonder maar biedt ook nieuwe mogelijkheden. “Natuurlijk gaan we kijken of we samen kunnen werken. Dat biedt prachtige kansen om ons netwerk te vergroten en van elkaars expertise gebruik te maken. Ik heb er zin in; kom maar op met 2024!”


Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34
Afbeelding
Hart van Noord-Holland topt 2023 af met drukbezocht netwerkevent Nieuws 19 dec 2023, 09:31
Afbeelding
Rodin Machining: Hightech in de polder Nieuws 19 dec 2023, 09:24
Afbeelding
Hallo2024! Dé nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noord-Holland Noord Nieuws 19 dec 2023, 09:18

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen