Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk

Nieuws
Ank Dekker en Michiel Sterk.
Ank Dekker en Michiel Sterk. (Foto: Ed van de Pol)

Zero-emissievrije zones, schaarste aan grondstoffen, de capaciteit van het energienetwerk en de ambities van de overheid op het gebied van elektrificatie: ondernemers hebben te maken met grote kansen én uitdagingen. Michiel Sterk is adjunct directeur bij Dekkerautogroep en adviseert als bedrijfswagenspecialist ondernemers over mobiliteitsoplossingen.  

Michiel Sterk loopt al wat langer mee dan vandaag. Die jarenlange ervaring in combinatie met zijn typische Noord-Hollandse nuchterheid maakt dat deze ondernemer opvallend ontspannen en oplossingsgericht naar de zakelijke markt kijkt. Een markt waar de ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen en waarin overheidsmaatregelen niet altijd even ondernemersvriendelijk worden genomen. Michiel: “Dekkerautogroep is sinds 1923 een van de meest succesvolle Ford dealers in Nederland. In ons honderdjarig bestaan hebben we als familiebedrijf voortdurend moeten schakelen om de aansluiting met de markt te blijven behouden. Daar zijn we tot nu toe gelukkig goed in geslaagd, maar dat vergt wel de nodige inspanning en aandacht. Daar doen we iedere dag weer ons uiterste best voor. We bieden een sterk merk aan, hebben een uitstekend serviceniveau en werken met een groot, betrokken team aan een brede dienstverlening voor onze klanten.”  

Iedere mobiliteitsvraag 

Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte bedrijfs- en personenwagens kunnen klanten bij Dekkerautogroep terecht voor onderhoud, reparatie, schadeherstel, financiering, verzekering en autolease. “Met maar liefst zeven vestigingen, onder meer in Den Helder, Alkmaar en Zaandam, is Dekkerautogroep sterk in de provincie vertegenwoordigd. Daarmee zijn we als bedrijfswagenspecialist een van de meest ervaren aanbieders in Noord-Holland als het gaat om mobiliteitsoplossingen”, zegt Michiel. “Of het nu gaat om één auto voor een zelfstandige ondernemer zonder personeel, een aantal leaseauto’s voor een mkb’er of een compleet wagenpark voor een multinational: ons aanbod is zo compleet, dat we op elke mobiliteitsvraag een passend antwoord hebben.”  

Bezieling 

Het gerenommeerde familiebedrijf koestert in al haar bestaansjaren het belangrijkste kapitaal van de onderneming: de medewerkers. Michiel: “Ons team bestaat uit 165 mensen. Er is een sterk wij-gevoel. Als je hier binnenkomt, voel je meteen de bezieling. Iedere ondernemer weet dat dat geen vanzelfsprekendheid is en daarom is dat des te waardevoller. We hebben een platte organisatie, waardoor de communicatielijnen kort en helder zijn. Dat zorgt ervoor dat we snel tot afspraken kunnen komen, efficiënte service leveren en flexibel zijn in de dagelijkse bedrijfsvoering. Er zit ongelofelijk veel kennis en kunde in de organisatie. Dus dat zetten we bij de beleidsvorming altijd in, want we zijn ervan overtuigd dat het beleid gedragen moet worden door de mensen die hier werken. Zodra er een vacature ontstaat, proberen we deze intern in te vullen. Dan weten we zeker dat we een ervaren en gemotiveerde medewerker laten doorgroeien. Die aanpak zorgt ervoor dat we bijzonder weinig verloop kennen. Ook prettig voor onze klanten: die zien hier al jaren de vertrouwde gezichten!”   

Tekst loopt door onder afbeelding


(Foto: Ed van de Pol)

Ga het maar ervaren 

Moet ik met de aanschaf van een elektrische bedrijfsauto of zakelijke auto nog even wachten tot 2025 en zo ja: wat doe ik in de tussenliggende periode? Kies ik een nieuwe wagen of een occasion? Hoeveel laadvermogen is er nodig? Kan ik beter kopen of leasen en wat is het totale kostenplaatje? Michiel: “Op deze vragen over zakelijk autogebruik en de transitie naar elektrisch, hebben we een passend advies. Voor de zakelijke markt hebben we hiervoor een speciale afdeling die het aanspreekpunt is: Dekkerautogroep Fleetsales. We hebben deze afdeling opgericht, omdat we een groeiende behoefte zagen aan een goed advies bij het beheren van wagenparken. Onze experts richten zich zowel op het mkb als de grootzakelijke markt en zoeken samen met onze klant naar de voor hem of haar meest optimale mobiliteitsoplossing met de inzet van alle producten en diensten, zoals onze eigen leasemaatschappij, die we daarvoor in huis hebben. Twijfel je als ondernemer over een elektrische bedrijfsauto? Dan zetten we de nieuwe Ford E-Transit bij je voor de deur en zeggen we: ga het maar ervaren. Want voor heel veel ondernemers is het namelijk heel goed mogelijk om elektrisch te rijden. De automotive industrie zoals we die nu kennen, zal de komende jaren ingrijpend veranderen. Hoe de transitie naar elektrisch en de oplossing voor het mobiliteitsvraagstuk eruit gaan zien, dat weten we nog niet. Daar zullen we in moeten groeien. Maar ik ben ervan overtuigd dat we daar ook weer een weg in vinden: dat heeft gewoon tijd nodig. We kijken naar de wensen en de eisen van de klant en naar wat we weten over de wijze waarop de markt zich gaat bewegen. Vervolgens proberen we een manier te vinden om daar samen met de klant op in te spelen. En dat is tot nu toe altijd gelukt.” 

Voor heel veel ondernemers is het heel goed mogelijk om elektrisch te rijden

Stilstaan is geen optie 

Of het nu om een nieuwe op gebruikte bedrijfswagen gaat: wat Michiel betreft, is stilstaan geen optie. “Als er wat aan de hand is, doen we er alles aan om de auto weer zo snel mogelijk op de weg te krijgen. Dat kun je als autodealer alleen voor elkaar krijgen als je daarin gespecialiseerd bent.” Michiel vervolgt: “Als we een nieuwe of gebruikte auto afleveren bij de klant doen we dat bij voorkeur turnkey. Dat betekent dat de laadvloer erin zit, de ladekasten zijn gemonteerd en laad- en lossystemen zijn bevestigd. Alles is er bij ons op gericht dat je als ondernemer direct na de sleuteloverdracht met de wagen aan het werk kan.” Dekkerautogroep heeft daarvoor een nauwe samenwerking met een Noord-Hollandse importeur van bedrijfswageninrichtingen. Michiel: “We kunnen de auto met een complete bedrijfswageninrichting uitrusten. Dat zorgt niet alleen voor een efficiënte indeling van de laadruimte waardoor je gereedschappen en onderdelen snel en eenvoudig kunt vinden, maar het is ook voor jouw klanten een bevestiging dat ze het juiste, professionele bedrijf hebben ingehuurd. Deze service completeert onze one-stop shopping,  zodat de zakelijke rijder voor alles, van offerte tot financiering en van aanschaf tot vervanging, bij ons terecht kan” 

Volledig elektrisch 

Michiel kijkt uit naar het moment waarop de volledig nieuwe Fort Transit Custom bij Dekkerautogroep in de showrooms staat. “Dat kan ieder moment gebeuren. Het is de nieuwste generatie van de in Europa bestverkochte bestelauto. Ze worden gemaakt met een traditionele aandrijving, als plug-in hybride en er komt een volledig elektrische: de E-Transit Custom met een rijbereik tot 327 kilometer. Met verschillende opties kun je van de bestelwagen een mobiel kantoor maken. Met deze nieuwe lijn die in de loop van 2024 wordt uitgeleverd, voorzien we in alles wat de markt nu vraagt en in de toekomst zal vragen.” 


(Foto: Ed van de Pol)

Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34
Afbeelding
Hart van Noord-Holland topt 2023 af met drukbezocht netwerkevent Nieuws 19 dec 2023, 09:31
Afbeelding
Rodin Machining: Hightech in de polder Nieuws 19 dec 2023, 09:24
Afbeelding
Hallo2024! Dé nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noord-Holland Noord Nieuws 19 dec 2023, 09:18

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen