BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem.

Nieuws
Staand wijzend naar digiboard: Jos Moes, en zittend Kees Wals.
Staand wijzend naar digiboard: Jos Moes, en zittend Kees Wals. (Foto: Ed van de Pol)

“De meeste ondernemers zijn hun onderneming niet begonnen om het grootste deel van hun tijd aan ICT te besteden. Tegenwoordig vergt zelfs de meest simpele aanpassing aan de website onevenredig veel tijd.” Aan het woord is Kees Wals, Partnermanager bij BlockzApps. Het softwarebedrijf uit Broek op Langedijk ontwikkelde de nieuwe drag and drop websitebouwer SkitleCMS. Hiermee kunnen ondernemers zonder programmeerkennis een eigen website bouwen en aanpassen.

“Het bouwen van een website was nog nooit zo eenvoudig”

“Voorbeeld: een ondernemer heeft een mooi project afgerond en wil deze referentie op zijn website plaatsen. Dan is de kans groot dat hij of zij eerst een half uur kwijt is aan het uitzoeken hoe de site ook alweer moet worden geüpdatet. En daarna minstens nog een half uur met het uitvogelen hoe de pagina ook alweer moet worden aangepast. Met SkitleCMS is dat drie klikken werk.” Kees Wals legt in dit korte, maar voor veel ondernemers herkenbare, voorbeeld uit voor welk probleem SkitleCMS een oplossing biedt. De webapplicatie is krap een jaar op de markt en volgt de trends op het gebied van marketing, gebruiksgemak en beveiliging op de voet voor constante innovatie. BlockzApps heeft direct na de introductie haar bestaande klantenkring aangeboden om over te stappen naar de nieuwste softwareontwikkeling. “We wilden onze bestaande klanten direct na de release van SkitleCMS de mogelijkheid bieden om te profiteren van onze nieuwste websitebouwer”, legt Kees uit. Een van die klanten is Wouter van Assendelft van Museum de Broekerveiling. Wouter: “Sinds we met onze website Museum de Broekerveiling gemigreerd zijn naar het SkitleCMS platform is onze site snel, goed vindbaar en kunnen we eenvoudig zelf alles aanpassen. Daarnaast hebben we geen kosten meer aan beheer en onderhoud en worden we snel geholpen als we vragen hebben.”

Kees is trots op het compliment: “Met het grootste deel van onze opdrachtgevers hebben we een nauwe samenwerking, waardoor we erop vertrouwen dat ze zich vrij voelen om ons feedback te geven. Ook uit ons maandelijkse partneroverleg krijgen we waardevolle informatie. Aan de hand hiervan konden we SkitleCMS nog verder optimaliseren. Dat resulteerde in een websitebouwer die zowel technologisch als marketingtechnisch op het hoogste niveau presteert.” Digital designer bij BlockzApps Jos Moes: “We hebben een systeem ontwikkeld waarmee ondernemers zonder programmeerkennis zelf eenvoudig een professionele website kunnen bouwen en aanpassen. Dat gebeurt met de drag and drop technologie waarmee je tientallen componenten op iedere plek binnen de website kunt aanpassen.”

Tekst loopt door onder afbeelding


Kees Wals. (Foto: Ed van de Pol)


Oplossingen

Het softwarebedrijf BlockzApps is vanuit haar vestigingen in Heiloo, Bulgarije en Broek op Langedijk in heel Noord-Holland actief. De organisatie is ruim vier jaar geleden uit vier techbedrijven opgericht door Kees, Jos en twee andere compagnons: Wilco de Ruiter en Kostadin Bashev. Kees: “Wij vinden dat software niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat deze mee moet kunnen groeien met de organisatie. Onze applicaties kunnen aan iedere interne en externe databron worden gekoppeld, zoals bijvoorbeeld MailChimp, WhatsApp en Instagram. Op deze manier kun je alle software beperken tot één pakket dat in al jouw behoeftes voorziet, zonder om te hoeven kijken naar hosting, onderhoud, updates of upgrades. Ons team betrokken specialisten zorgt voor robuuste, innovatieve en financieel interessante oplossingen. Of het nu gaat om een relatief eenvoudige website van een startup of een meer complexe ERP-oplossing voor een multinational: door onze jarenlange ervaring weten we wat nodig is voor een succesvolle automatisering en daarmee de optimalisatie van de bedrijfsvoering.”

Onze applicaties kunnen aan iedere interne en externe databron worden gekoppeld

Unaniem

Het nieuwe content management systeem SkitleCMS wordt door de markt goed ontvangen. Kees: “De reacties van de klanten op een vrijblijvende demo van de door ons ontwikkelde webapplicatie zijn unaniem positief!” De softwaretoepassing biedt een platform voor het maken, beheren en bewerken van online content. Kees: “We hoeven geen enkele ondernemer te overtuigen van de noodzaak van een goede online zichtbaarheid en vindbaarheid. Wel maken ondernemers het zichzelf nog onnodig moeilijk of kiezen ze voor onnodig kostbare softwareoplossingen.” Kees, Jos, Wilco en Kostadin hebben een lange track record als het gaat om softwareontwikkeling, automatisering en bedrijfsprocessen. Kees: “De kwaliteit van websites laat vaak te wensen over. Dan zeg ik het nog diplomatiek. Tegelijkertijd vraagt de bestaande software om een website te realiseren steeds meer aandacht als het gaat om beheer, onderhoud maar vooral de beveiliging. Daar hebben de meeste ondernemers helemaal geen zin in en geen tijd voor. Voor je het weet, ben je een halve webontwikkelaar aan het worden in plaats van bezig te zijn met de corebusiness.”

Tekst loopt door onder afbeelding


Jos Moes. (Foto: Ed van de Pol)

Problemen

De organisatie zag in het verleden maar al te vaak dat klanten na een zelfstandig uitgevoerde update grote problemen kregen. Jos: “Dan raakte de site dagenlang uit de lucht. Of de update werd helemaal niet uitgevoerd, waardoor het risico op een hack of niet functioneren van de site met de dag groter werd. Als ze vervolgens besloten het beheer uit te besteden, was dat onnodig kostbaar om iets te behouden wat ze feitelijk al hadden. Met SkitleCMS zijn we erin geslaagd een systeem te bouwen waar updates, onderhoud en hosting in één laag en transparant maandbedrag zijn inbegrepen. We werken met maandelijks opzegbare pakketten en moeten daardoor iedere maand weer onze meerwaarde bewijzen.”BlockzApps ontwikkelde SkitleCMS niet alleen om op een eenvoudige manier een professioneel ogende en werkende website te maken en te beheren, maar voegde ook professionele SEO, SEA en andere online marketingtools toe. Jos: “SkitleCMS is gebouwd in nauwe samenwerking met marketingexperts en beschikt over tientallen features om een website goed te laten presteren, hoog te laten scoren in de zoekmachines en daardoor meer verkeer naar de website te trekken.” Kees vult aan: “Dan gaat het niet alleen om de hoeveelheid klanten, maar ook om de ideale klant. Een van onze opdrachtgevers zit in de projectafbouw en vertelde ons meer dan genoeg klanten te hebben. Een luxe positie natuurlijk. Maar toen hij toch besloot te migreren naar onze nieuwe applicatie, trok hij ineens een heel andere type klant aan, die veel beter bij zijn bedrijf paste.”

Slim en veilig

BlockzApps verwacht met SkitleCMS een slimme en veilige oplossing voor veel mkb’ers te bieden. Kees: “Of je nu een starter, scale-up, multinational, web agency of marketing bureau bent: in principe is onze softwareoplossing geschikt voor elk type ondernemer.” Jos: “Al onze kennis en expertise is in dit content management systeem gebundeld. SkitleCMS heeft instant laadtijden, een betrouwbare hosting, is mobielvriendelijk, SEO en SEA geoptimaliseerd en is makkelijk te integreren.” Kees: “Bovendien hoef je nooit meer een beroep te doen op dat slimme neefje of nichtje dat nooit tijd heeft, want je kunt het met onze applicatie allemaal zelf. Mocht je toch hulp nodig hebben of het liever laten doen, dan staat ons supportteam voor je klaar.”

Ook benieuwd wat SkitleCMS voor jou kan betekenen?Vraag een gratis demo aan via: https://skitlecms.nl/demo-aanvragen

Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44
Afbeelding
Huis van het Werk reflecteert op de opbrengsten van het SLIM-programma Nieuws 19 dec 2023, 09:39
Afbeelding
De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard Nieuws 19 dec 2023, 09:36
Afbeelding
Geen verrassingen bij Middelbeek Autoverhuur en Autolease Nieuws 19 dec 2023, 09:34
Afbeelding
Hart van Noord-Holland topt 2023 af met drukbezocht netwerkevent Nieuws 19 dec 2023, 09:31
Afbeelding
Rodin Machining: Hightech in de polder Nieuws 19 dec 2023, 09:24
Afbeelding
Hallo2024! Dé nieuwjaarsreceptie van ondernemend Noord-Holland Noord Nieuws 19 dec 2023, 09:18

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen