Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord

Nieuws
Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Maar liefst 32,5 miljoen is door het Rijk toegekend om Noord-Holland Noord te versterken. Het enorme bedrag is hoogste bedrag dat in deze reeks van Regio Deals wordt toegekend. Maandag 30 oktober 2023 werd de gezamenlijke aanvraag - van 40 miljoen - door lokale overheden, ondernemersverenigingen en onderwijsinstellingen ingediend. Daarvan is 32,5 miljoen toegekend en dat bedrag wordt onder meer gebruikt om de regio aantrekkelijk te houden voor wonen en werken.

In Regio Deals werken Rijksoverheid en regio’s samen om de kwaliteit van leven, wonen en werken van inwoners en ondernemers te verhogen. Juist op de plekken die een extra impuls goed kunnen gebruiken. Het kabinet had voor deze tranche van Regio Deals in totaal 384 miljoen euro beschikbaar gesteld. Voor heel Nederland werden er vorige week 22 Regio Deals toegekend, waarvan Noord-Holland Noord dus de grootste is. Vanuit de regio Noord-Holland Noord hebben de 17 gemeenten, ondernemers en onderwijs in de regio eind vorig jaar onder de titel ‘Samen Noord-Holland Noord versterken’ gezamenlijk een voorstel ingediend voor een Regio Deal. Het voorstel zet onder andere in op het verbeteren van de bereikbaarheid in de regio, het vinden van oplossingen voor netcongestie en versterking van de arbeidsmarkt. Ook de instandhouding van voorzieningen is belangrijk.

Opleidingsconcepten

Het geld wordt ook gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe opleidingsconcepten in MBO en HBO en om bedrijven te ondersteunen bij innovaties. Het moet bijdragen dat jong talent zich meer bindt aan de regio. De plannen worden nu verder uitgewerkt en moeten voor de zomervakantie bij het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties liggen. Daarna zullen deze van 2025 tot en met 2028 worden uitgevoerd. Robert te Beest, wethouder van de gemeente Alkmaar: “Met de toekenning van deze Regio Deal aan Noord-Holland Noord laat het Rijk zien dat ze samen met ons aan de verdere versterking van de regio wil werken. De vraagstukken in onze regio pakken wij gezamenlijk op door als bedrijfsleven, onderwijs en gemeenten te investeren in Noord-Holland Noord.”

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen