Werk

Nieuws

De een leeft om te werken, de ander werkt om te leven. Maar hoe je het ook bekijkt, werken en leven horen bij elkaar. Iets doen, bedenken, ondernemen, aanpakken, opbouwen, uitvoeren of realiseren. Het zit nu eenmaal in ons bloed. Werk, betaald of onbetaald, met je handen of je hoofd, geeft zin aan ons leven. Elke dag weer.

Over werk, werkgelegenheid en de toekomst daarvan, gaat de eerste editie van het Regio Alkmaar Magazine van dit jaar. Een jubileumjaar! Want het is precies 25 jaar geleden dat het Regio Alkmaar Magazine werd geboren. En ik verzeker u, er is in die jaren heel veel werk verzet in onze regio. Het is grappig om te zien waar we ons 25 jaar geleden voor inspanden: de bouw Wijkertunnel, een betere bereikbaarheid met de N242, de Vinex-taak van de HAL, een mogelijke komst van de Floriade naar Heerhugowaard, het op de kaart zetten van onze regio en gehoord worden in Den Haag. De Stad van de Zon lag nog op de tekentafel van architect Ashok Bhalotra en AZ speelde nog gezellig in stadion De Hout.

Er zijn in een kwarteeuw heel veel van onze ambities waargemaakt en dat is een groot compliment aan alle bestuurders, ondernemers en beleidsbepalers die zich daar hard voor hebben gemaakt en dat nog steeds doen. Want ergens voor gaan, dat is een eigenschap die Noord-Holanders niet vreemd is. Vraag dat maar aan onze gedeputeerde Jaap Bond die met grote regelmaat de provincie intrekt om bedrijfsbezoeken af te leggen. We zijn nu eenmaal een nijver volkje. Niet praten maar poetsen is het devies. Die werklust zie je in alle poriën van onze provincie terug. De Noord-Holland-regio behoort volgens fDi Magazine, toonaangevende uitgave van de Financial Times, inmiddels zelfs tot de acht meest aantrekkelijke regio’s van West-Europa.

We doen het dus best goed als regio, maar dat mag niet leiden tot tevreden achterover leunen. Integendeel. We zijn alweer druk bezig met de toekomst. Welke banen verdwijnen en welke verschijnen? Diverse bedrijven in Noord-Holland hebben hun krachten gebundeld in Huis van het Werk om samen inhoud te geven aan de nieuwe arbeidsmarkt. Het is een belangrijk initiatief om de mobiliteit van werknemers hoog te houden.

Lees mee en deel deze bijzondere verhalen, want vanaf nu is het Regio Alkmaar Magazine ook online te lezen op www.regioalkmaarmagazine.nl. Want ook wij gaan mee met de tijd die gekenmerkt wordt door verandering. Op Texel dartelen de lammeren, aan de kust staan de strandtenten te popelen, de bollenvelden staan in bloei. Het is weer lente. Tijd om weer eens lekker tussen de tulpen te staan! Andermaal veel leesplezier!

Maarten Schiphorst

hoofdredacteur redactie team Regio Alkmaar Magazine info@regioalkmaarmagazine.nl

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen