Bedrijventerrein Boekelermeer viert Beste bedrijventerrein van Nederland

Nieuws

De gemeenten Alkmaar en Heiloo hebben feestelijk stilgestaan bij het feit dat Bedrijventerrein Boekelermeer is uitgeroepen tot Beste Bedrijventerrein van Nederland tijdens het jaarlijkse Nationaal Bedrijventerrein Congres. Samen met de Commissaris van de Koning J.W. Remkes, de burgemeesters en wethouders van Alkmaar en Heiloo, de ondernemers en alle direct betrokkenen werd er stil gestaan bij deze bijzondere prijs.

Ondernemer Ron Huiberts vroeg namens alle ondernemers van de Boekelermeer aan wethouders Kloos en Dellemijn en Dick Winkelhuis, de voorzitter van de Stichting Beheerschap Boekelermeer, hoe zij de Boekelermeer zien. Wat alle drie kenmerkend vinden voor de Boekelermeer is de passie waarmee alle partijen zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor het bedrijventerrein.

Succesvol Boekelermeer Wethouder gemeente Alkmaar Victor Kloos: ,,Geweldig dat door de inzet van de ondernemers van de Boekelermeer en met hulp van gemeente Heiloo en Alkmaar dit mooie resultaat is behaald.”

Wethouder gemeente Heiloo Fred Dellemijn: ,,Een succesvol Boekelermeer met actieve en betrokken ondernemers levert een belangrijke bijdrage aan een levendige en aantrekkelijke leefomgeving.” Commissaris van de Koning Remkes benadrukte in zijn speech het belang van de Boekelermeer als grootste bedrijventerrein van de provincie Noord-Holland. Het duurzame en groene karakter van het bedrijventerrein maken het een prettige werkomgeving. Remkes overhandigde een gevelplaquette aan de voorzitter van de Stichting Beheerschap Boekermeer, die alle ondernemers ontvangen als dank voor hun inzet en vertrouwen in het bedrijventerrein. Dick Winkelhuis: ,,De stichting bestaat vandaag precies 15 jaar. 15 jaar waarin we met het gehele bestuur heel hard gewerkt hebben voor dit resultaat. We zijn er trots op!” Alle partijen spraken zich uit om zich ook de komende jaren in te zetten voor een economisch sterk, duurzaam en aantrekkelijk Boekelermeer.

Onderscheidend Boekelermeer is al jaren het beste terrein van de regio. Het samengaan van een goede ligging ten opzichte van Schiphol, centraal in Noord-Holland, een goede ontsluiting via A9 en blikvangers als het AZ-stadion, TAQA , Eriks en de vuilverbrandingsinstallatie HVC (inclusief windmolens) maken de Boekelermeer een gewilde vestigingslocatie, waar bedrijven elkaar ook weten te vinden en versterken. Bedrijven aantrekken in een economisch wat mindere tijd lukt alleen als je onderscheidend bent. En dat komt ook door de goede samenwerking tussen gemeenten, bedrijvenvereniging, provincie, InHolland, Taqa en vele andere zittende bedrijven. Gezamenlijk zetten zij zich in om van de Boekermeer een modern en goed functionerend bedrijventerrein te maken: het beste van Nederland dus.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen