Ondernemersverenigingen werken samen

Nieuws

Netwerken, samenwerken en elkaar verder helpen. Daar draait het bij veel ondernemersverenigingen om. Prima. Fijn! Maar wat nou als die verenigingen onderling meer met elkaar gaan doen. Dát gebeurt bij Ondernemend Heiloo, de Limmer Ondernemers Vereniging, Ondernemersvereniging Castricum en Boekelermeer Alkmaar.

De ondernemersverenigingen nodigen elkaar geregeld en om beurten uit voor evenementen in de eigen gemeente. Zo is er het jaarlijkse golftoernooi in Heiloo waar de verenigingen elkaar uitdagen en na een sportieve middag gezellig aan de netwerkborrel gaat. Altijd een geslaagd evenement waarbij ondernemers elkaar nader leren kennen. Recent konden de leden van de drie onder­nemersverenigingen - Ondernemend Heiloo (OHO) , Ondernemersvereniging Castricum (OVC ) en de Limmer Ondernemers vereniging- weer met elkaar van gedachten wisselen in het Huis van Hilde.

Luisteren In oktober was spreker Erik Hulzebosch uitgenodigd en konden de leden van de drie ondernemersverenigingen naar zijn lezing ‘Op Glad IJs’ luisteren. Het werd een inspirerende avond in het Huis van Hilde in Castricum, waar alle leden van Ondernemend Heiloo (OHO) , Ondernemersvereniging Castricum (OVC ) en de Limmer Ondernemers vereniging meer te weten kwamen over de broodnuchtere maar gepassioneerde ondernemer Erik. Wat Hulzebosch als motivator vooral mee wist te geven aan de ondernemers is dat je samen moet kunnen werken en elkaar moet vertrouwen. Dan groei je. Na het verhaal van de spreker waren alle aanwezigen uitgenodigd om de tentoonstelling in Huis van Hilde te bekijken en nog gezellig wat na te borrelen met elkaar. En naar elkaar te luisteren!

Uitdaging Tijdens deze netwerkborrel vertelt voorzitter Cees Smit (van de Limmer Ondernemers Vereniging): ,,De ondernemersverenigingen van Limmen, Castricum en Heiloo hebben nu een aantal keer gezamenlijk een evenement of netwerkbijeenkomst georganiseerd. We hebben eerder naar spreker Paul Moers geluisterd en nu naar Erik Hulzebosch. Schaatser, maar bovenal ondernemer, Erik Hulzebosch vertelde op een - voor ons aansprekende manier, namelijk op boerenslimheid - over ‘hoe vind je een klant’. Tijdens deze bijeenkomst hebben we veel gelachen en geleerd over hoe je onderscheidend kunt zijn. Daarnaast is het erg leuk om op een gezellige en informele manier andere ondernemers uit de regio te leren kennen. Samenwerken en netwerken is belangrijk voor ondernemers. Vandaar dat het mij leuk lijkt om de andere ondernemersverenigingen uit te dagen voor een fietstocht langs bedrijven in onze gemeente. Zo’n fietstocht organiseert de Limmer Ondernemers Vereniging jaarlijks voor de eigen leden. Het zou toch fantastisch zijn als we dit kunnen uitbreiden met andere gemeenten.”

Beter leren kennen OVC voorzitter Roelant van Ewijk verwoordt het zo: ,,Dit was een zeer geslaagde avond in Castricum. De volledige tribune in het Huis van Hilde zat vol met luisterende ondernemers. Onze commissieleden Evenementen, Lenie Kelder, Ilse Hofstee, Marianne Vollers, Thijs Smit, Marjolijn Beentjes en Marco van Hall, hebben een mooie netwerkavond neergezet met als interessante spreker Erik Hulzebosch. Nu geven wij het stokje door aan de volgende ondernemersvereniging om een evenement neer te zetten.” Henk Morsch, voorzitter van Ondernemend Heiloo vat het prachtig samen: “Het mooie van gezamenlijke evenementen is dat ondernemers in de nabije regio elkaar beter leren kennen. Met de bijeenkomst in het Huis van Hilde is de samenwerking tussen de drie ondernemersverenigingen fantastisch voortgezet. Vorig jaar heeft OHO het initiatief genomen, OVC heeft de samenwerking nu geweldig opgepakt en voortgezet en we gaan er vanuit dat we elkaar blijven versterken. Want ondernemen doe je samen.”

Tekst en fotografie: Marije Smit

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen