EVA Innovatieprijs

Nieuws

Vijf genomineerden Tijdens de Haringparty van de Eigenarenvereniging Vastgoed Alkmaar (EVA) is de winnaar van de EVA-Innovatieprijs bekend gemaakt. De juryleden hebben een shortlist samengesteld met verrassende innovaties. De Innovatieprijs is dé beloning voor ondernemer(s) die met een vernieuwend concept, gekoppeld aan vastgoedontwikkeling, succesvol zijn in Alkmaar. De genomineerden voor dit jaar staan (in willekeurige volgorde) hieronder vermeld.

Hofman Het is duidelijk dat Hans en Brenda Bezembinder niet voor het eerst met dit bijltje hakken. Zij hebben een oude drukkerij aan het Kerkplein omgetoverd tot een smaakvol en onderscheidend horeca-etablissement. Het pand waarin de horeca zit is zowel intern als extern volledig gerenoveerd.  Er is een fraai terras, een opvallende menukaart die niet hinkt op vele gedachten maar waaruit duidelijk blijkt dat Bezembinder keuzes durft te maken. Het hele restaurant ademt een ‘huiskamerachtige’ sfeer. Tenslotte bevindt zich boven het restaurant één zeer smaakvol aangeklede hotelkamer, in dezelfde stijl als het restaurant. Na zwaar tafelen en/of genieten van de wijnen hoeft men slechts één trap op. Mogelijk wordt de capaciteit in de toekomst nog uitgebreid met meer hotelkamers.

Spar City Alkmaar Rick en Ron Hageman staan model voor de verjongingskuur die supermarktformule Spar aan het doorvoeren is. Twee frisse, hardwerkende jongemannen die aan de Korte Vondelstraat met succes de strijd aan gaan met de grote formules als Albert Heijn. Zij doen dit bijvoorbeeld door 7 dagen in de week open te zijn van 8.00 tot 21.00 uur. Maar ook door verrassende keuzes te maken in het assortiment. Zo zijn zij als franchisenemers gehouden aan de leveranciers van Spar maar zij zoeken daarin de grenzen op en kopen ook zelf in bij bekende en kwalitatief hoogstaande Alkmaarse leveranciers als Jeroen de Vries, Kropsla, Ackerman en Orangefit.

Happy Italy In het nieuwe bioscoopcomplex Vue op Overstad timmert Happy Italy aan de weg. Een zeer ambitieuze formule van Italiaanse restaurants die thans wordt uitgerold over Nederland door de ambitieuze Rotterdamse ondernemer Daniel de Blok. Ambitieus in omvang met 450 plaatsen maar ook in kwaliteit. Alles wordt zelf bereid (pasta’s, pizzadeeg, etc.), waardoor alles vers is en van gegarandeerde kwaliteit en verkocht kan worden tegen relatief lage prijzen. Het bedrijf hanteert een ruimhartige tevredenheidsgarantie (Niet lekker? Dan krijg je wat anders) en op de menukaart staan producten met een twist zoals bijvoorbeeld pizza met aardbeien.

Versani Hans Hageman van Versani zag wat niemand anders zag; de potentie in een oude cacao-opslagloods aan de Pettemerstraat. Het troosteloze pand werd aangekocht en getransformeerd tot een prettige, ruime en lichte showroom met een breed assortiment op een zeer strategische locatie. Uiteraard voorzien van LED-verlichting en infraroodverwarming.

Restaurant & Lounge Mij Het kwam goed uit dat de partner van horecaonderneemster Mirjam Greeuw een aannemingsbedrijf heeft. Het stel kocht namelijk de winkel aan De Mient waar voorheen Pauw (en heel vroeger hoedenfabriek Lind) gevestigd was en transformeerde het tot een restaurant en hotel. Geen geringe prestatie. Het etablissement heeft een moderne, strakke uitstraling en richt zich op zowel de recreatieve als de zakelijke markt. Mirjam is actief op social media en onderscheidt zich slim met het aanbieden van verschillende arrangementen waaronder een Kaasmarkt-arrangement, een Love-arrangement en een culinair arrangement. De verf is nog niet droog maar er zijn inmiddels alweer verbouwplannen….

Als uiteindelijke winnaar kwam Hofman van Hans en Brenda Bezembinder uit de bus, vooral omdat Hofman, midden in een prachtig, gevarieerd, levendig en bruisend horecagebied rond het Canadaplein toch een nieuwe dimensie weten te brengen.

De Eigenarenvereniging Vastgoed Alkmaar (EVA) is in 1993 ontstaan uit de VvE Langestraat vanuit de ontwikkeling dat eigenaren van bedrijfspanden niet langer per definitie ook gebruiker zijn en daardoor de belangen niet altijd parallel lopen. De VvE Langestraat breidde in 1998 uit tot het centrum binnen de singels onder de naam VvE Binnenstad Alkmaar. In 2008 werd dit nog verder uitgebreid met Overstad en Spoorbuurt onder de huidige naam Eigenarenvereniging Vastgoed Alkmaar. Vanaf de oprichting heeft de EVA een stem gehad in de overleggen met de gemeente en toont zij haar betrokkenheid in afvaardiging van bestuursleden in vele andere ondernemersverenigingen, o.a. Ondernemend Alkmaar, Bedrijvenvereniging Huiswaard Overstad, Winkeliersvereniging Binnenstad Alkmaar, alsook in meerdere commissies samen met de gemeente Alkmaar inzake bereikbaarheid, parkeren, strategisch overleg, centrummanagement, etc. Voor inlichtingen en lid worden, kijk op www.evalkmaar.nl

Sponsor worden Ondernemen gaat om mensen, om ondernemende mensen. Sluit net als 200 andere ondernemers aan bij Ondernemend Alkmaar. Pak de voordelen van belangenbehartiging van uw onderneming, bedrijventerrein en bedrijfsleven bij de overheid, het jaarlijks Gala met ondernemersverkiezing, Golftoernooi en vele andere netwerkmogelijkheden! Interessant? De Sponsorcommissie komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek. Zie www.ondernemendalkmaar.nl.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen