Economisch groeidebat: merk Alkmaar en merkbelofte

Nieuws

Op 11 oktober 2017 verzamelden circa 120 ondernemers zich voor het jaarlijkse Economisch Groeidebat. In TAQA Theater De Vest werden de Alkmaarse ondernemers meegenomen door Retail- en merkenexpert Paul Moers in het merk Alkmaar. Na afloop werd er met collega-ondernemers nagepraat over merkbeloften, kernwaarden en de voordelen voor de eigen onderneming. Alle ondernemers werden uitgenodigd door wethouder Victor Kloos.

Waar een afwachtende stilte ontstond toen hij het debat officieel opende, zo zorgde debatexpert Roderik van Grieken ook voor groot rumoer in De Vest. De kans om kennis te maken in 2 minuten met een nieuwe ondernemer die je nog niet kent, zorgde voor het los komen van de aanwezigen. Met scherpe stellingen als ‘Het Regeerakkoord is positief voor ondernemers’ was de bijeenkomst geopend voor debat.

Wethouder Economische Zaken Victor Kloos (OPA) lichtte vervolgens de laatste stand van zaken rond het actieprogramma Economie toe. Zo kwamen onder andere de stijgende bezoekerscijfers aan bod en de belangstelling van nieuwe bedrijven om zich te vestigen in Alkmaar. Wethouder Kloos: ,,Regio Alkmaar maakt op dit moment een bovengemiddelde groei door op het gebied van werkgelegenheid en daar mogen we trots op zijn.”

Het effect van een sterk merk

Marketingdeskundige Paul Moers lichtte toe hoe je een merk bouwt en wat het merk Alkmaar inhoudt. Ook besteedde hij aandacht aan het belang van een sterk merk; hoe sterker het merk van een stad is, hoe liever mensen daar gaan wonen en Alkmaar bezoeken. Wat weer zorgt voor meer en betere voorzieningen, en meer bedrijvigheid.

De debatleider daagde vervolgens de ondernemers uit om na te denken over hun merkbelofte van het bedrijf en welke kernwaarden gehanteerd worden. Gabriëlle Koomen (Versierd) en Marvin den Bakker van Koel 310 pitchten vervolgens over de koppeling van hun merkbelofte met het merk Alkmaar. Maar Peter Valbracht van stichting De Waaier werd door de aanwezigen gekozen als winnaar met zijn pitch die eindigde met de woorden ‘Alkmaar is bijzonder in het gul zijn en een stuk geluk geven aan elkaar’.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen