De Waaier werkt samen over grenzen heen

Nieuws

Op het centrale punt tussen de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk ontmoetten op donderdag 19 oktober circa 150 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en 200 deelnemers van maatschappelijke organisaties elkaar op De MatchMarkt van Stichting De Waaier op het bedrijventerrein De Beverkoog in Alkmaar.

De burgemeesters van Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk namen deel aan de openingshandeling die door directievoorzitter Ralph van Soomeren van Rabobank Alkmaar e.o. werd afgerond met een slag op de gong. Anderhalf uur later waren 197 matches tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties een feit.

Medemens

De deelnemende ondernemers weten als geen ander dat De MatchMarkt een evenement is waar je bij uitstek op een leuke en gemakkelijke manier iets kunt betekenen voor je medemens. Ze stelden dan ook belangeloos hun vakkennis, materialen en medewerkers ter beschikking. De aanwezige maatschappelijke organisaties uit de regio Alkmaar deden daar hun voordeel mee. De locatie kon niet beter gekozen zijn voor het tiende matchevenement van De Waaier. De vestiging van Bredewijn Kantoormeubelen ligt naast de Nelson Mandelabrug en kijkt uit over de HAL-regio. De tweede ontsluiting van de Beverkoog kwam er mede dankzij samenwerking tussen ondernemers en gemeenten. Piet Bruinooge, burgemeester van Alkmaar: ,,Onze inwoners kijken al over de grenzen van hun woonplaats heen en zoeken de samenwerking. Daar kunnen wij als gemeenten een voorbeeld aan nemen.”

Je hebt als onderneming een maatschappelijke plicht

Ruud Bredewold, eigenaar van Bredewijn Kantoormeubelen, stelde belangeloos zijn bedrijfslocatie ter beschikking voor De MatchMarkt: ,,Wij steunen De Waaier al heel lang en sluiten meerdere matches per jaar. Het leek ons gewoon erg leuk om dit een keer te doen, en daarnaast heb je als onderneming een maatschappelijke plicht.” Leoniek Verhage van De Waaier: ,,Voor ons is het extra bijzonder dat de locatie van ons 10e matchevenement op een punt ligt ‘waar drie gemeenten elkaar raken’. Want De MatchMarkt is voor de hele regio.”

Het is geweldig hoe ondernemers met je meedenken!

Maar liefst zeven matches sloten Jeanette Duursma en haar collega’s van De Mieuwijdt, een huis voor mensen met dementie of een lichamelijke beperking in Middenbeemster. Jeanette: ,,Van Bak Reizen kregen we een busreis naar de tulpenbollen. We wisten een fotograaf van Artiance te strikken voor mooie foto’s van de bewoners. De Verzekeringswinkel schonk ons cadeautjes voor Sinterklaas. Het is geweldig hoe ondernemers met je meedenken. Het is verrassend wat mensen voor je kunnen betekenen.”

Kennismaken met De Waaier of meedoen met uw bedrijf? Graag! Kijk voor meer informatie op www.de-waaier.nl of bel Peter Valbracht of Leoniek Verhage: 072-5110601. Per mail: peter@de-waaier.nl en leoniek@de-waaier.nl.

De Waaier maakt het makkelijk en leuk iets voor je omgeving te doen

De Waaier is een interessant netwerk van 250 bedrijven in de gemeenten Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Grote en kleine bedrijven uit alle branches zijn aangesloten. Deze bedrijven helpen belangeloos ongeveer 1.250 maatschappelijke organisaties die een beroep doen op De Waaier als ‘makelaar’. Deze bedrijven bieden ‘om niet’ de benodigde kennis, materialen of medewerkers die als vrijwilliger een klus aanpakken. Ruim 600 van dergelijke matches of ‘afspraken’ worden per jaar succesvol afgerond via De Waaier. Om matches te maken organiseert De Waaier ieder jaar een MatchMarkt of een Beursvloer. Voor Waaier-bedrijven is er daarnaast vijf maal per jaar een netwerkevenement.

Foto: Erik Boschman Fotografie

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen