Mark Slotemaker van Pure Lease: ‘meer mensgericht dan merkgericht’

Algemeen
Mark Slotemaker
Mark Slotemaker (Foto: )

‘Vandaag de dag koop je minder snel een auto, maar wil je wel het gebruiksgemak ervan hebben. Het gaat vooral om het gebruik en niet langer om het bezit. Je bent dan toch mobiel’, aldus Mark Slotemaker van Pure Lease in Alkmaar.

Mark is al jaren werkzaam in de autobranche. Na zijn technische opleiding studeerde hij aan de IVA in Driebergen, dé opleiding voor de autobranche. Vervolgens kwam hij in 2007 in dienst bij Volvo Ton van Kuyk in Alkmaar. Na zeven jaar volgde een uitstapje naar het bankwezen en een hotelketen, drie jaar later keerde hij terug op het oude nest. Ditmaal als adviseur voor het leasen van auto’s. Dat spreekt hem meer aan dan de verkoop vanwege het gevarieerde klantenbestand en de mogelijkheid in te spelen op de mobiliteitsbehoefte. “In mijn vak staat de mens staat centraal, niet het merk.”

Uitgebreid wagenpark
Volvo Ton van Kuyk beschikt over vijf vestigingen in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Pure Lease is ondergebracht in de vestiging in Alkmaar. De focus daarvan ligt op de zakelijke markt, waarin Pure Lease een aandeel heeft van zo`n duizend auto`s. Daarvan is veertig procent Volvo, de rest bestaat uit andere merken in diverse modellen. Het aanbod varieert van kleine stadsauto’s tot luxe zakenauto’s. Naast personenwagens zitten ook bedrijfswagens in het pakket. De relaties zitten verspreid over het land en een deel van België. De focus ligt echter op lokale ondernemingen uit Noord-Holland. Pure Lease beheerst het totale vakgebied, dat varieert van inkoop, verzekering en onderhoud, klantcontact en relatiebeheer en re-marketing (oftewel doorverkoop). Dat laatste is vooral interessant voor particulieren: die kopen, bij een van de Ton van Kuyk vestigingen, voor een aantrekkelijke prijs een dealeronderhouden auto!

De markt verandert
,,De toekomst van de autobranche is moeilijk te voorspellen’’, aldus Mark. ,,Autobezit zal steeds meer plaatsmaken voor autogebruik. Je bent dan flexibel in het gebruik en niet gebonden aan een bepaald model. Overigens is er momenteel veel vraag naar occasions. Dat is wellicht ingegeven doordat forensen vanwege corona liever niet met het openbaar vervoer van en naar het werk wil reizen. Op technisch gebied verwacht ik de nodige veranderingen.’’

Ook het klantcontact wijzigt. ,,Kopers komen minder naar de showroom, maar zoeken op internet naar een auto in de gewenste uitvoering. Vervolgens maken ze bij de dealer een proefrit en worden de laatste details doorgenomen. Daarna kan de bestelling worden geplaatst. Maar wat de toekomst ook brengt, er zal altijd sprake zijn van behoefte aan mobiliteit. Dan is een auto nog steeds het ideale vervoermiddel!”

Pure Lease BV
Robbenkoog 6
1822 BB Alkmaar
Tel: 072-5671336

www.purelease.nl
info@purelease.nl

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen