MKB versnellingsprogramma GO!-NH vanaf 2021 terug in nieuwe vorm

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Het MKB-versnellingsprogramma GO!-NH van de provincie Noord-Holland keert van 2021 tot en met 2023 terug met twee extra programma’s om de ontwikkeling van duurzame innovaties van MKB-bedrijven te ondersteunen. De bestaande GO!-NH Accelerator wordt aangevuld met de programma’s GO!-NH Growth en GO!-NH Scale. 

Daarnaast komen er extra masterclasses in de GO!-NH Academy. De trajecten vullen elkaar aan doordat ze zich ieder op een andere fase van de innovatie richten. Op deze manier kan er meer maatwerk worden geleverd in de ondersteuning van bedrijven. Bedrijven kunnen zich vanaf 26 november inschrijven voor de nieuwe programma’s via de website van GO!-NH:

www.go-nh.nl/meer-informatie

Zita Pels, gedeputeerde Circulaire Economie: ,,Het stimuleren van innovatieve ideeën op het gebied van duurzaamheid is een van de belangrijkste aandachtspunten bij de provincie Noord-Holland. Want alleen met deze innovaties kunnen we onze doelen om in 2050 volledig circulair en klimaatneutraal te zijn, behalen. Dat we nu met GO!-NH ook bedrijven gaan helpen die al veel verder zijn met hun duurzame werk en de potentie hebben een grotere markt te bedienen, is dan ook goed nieuws in deze tijden van transitie.”

GO!-NH ACCELERATOR De GO!-NH
Accelerator is een innovatieversneller, gericht op startups en MKB’ers die werken aan duurzame innovaties, waarvan het product of de dienst zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. In een programma van drie maanden wordt er met workshops en onder begeleiding van coaches en experts gefocust op marktvalidatie en het zoeken naar de juiste ‘problem-solution fit’. GO!-NH Accelerator start in maart 2021.

GO!-NH GROWTH Het GO!-NH 
Growth programma is voor startups en MKB’ers die zich in een verdere fase bevinden. Zij hebben al tractie door omzet uit (enkele) klanten en/of lopende pilots. Tijdens dit programma wordt de onderneming klaargemaakt voor groei door in te zoomen op herhaalbaarheid en schaalbaarheid. Door middel van groei-experimenten wordt er gezocht naar een goede ‘product-market fit’ en wordt er toegewerkt naar een ‘scale-up fit’. De teams krijgen drie maanden ondersteuning van coaches en experts en doorlopen een intensief programma van workshops en deepdives. GO!-NH Growth start in maart 2021.

GO!-NH SCALE Het GO!-NH
Scale traject is gericht op scale-ups en MKB’ers die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn om hun innovatie op te schalen naar nieuwe markten of gebieden. In dit traject verkennen bedrijven op welke nieuwe markten ze gaan focussen en wat daarbij komt kijken. GO!-NH Scale bereidt de organisatie voor op flinke groeisprongen door het uitwerken van een goede ‘go-to-market’ strategie en individuele begeleiding door experts. Dit programma duurt 6 maanden en bevat individuele coaching en 8 workshops. GO!-NH Scale start officieel in juni 2021.

GO!-NH ACADEMY 
Met de GO!-NH Academy kan op een laagdrempelige manier kennis gemaakt worden met GO!-NH. Gedurende het hele jaar zijn er masterclasses waar ondernemers (gratis) aan deel kunnen nemen. Deze masterclasses zijn te volgen in voorbereiding op een GO!-NH programma of gewoon los.        

Provincie Noord-Holland, Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
Het GO!-NH programma wordt in opdracht van de provincie Noord-Holland uitgevoerd door een consortium van Innomics en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Innomics organiseert innovatie en versnelling bij MKB bedrijven, grote ondernemingen, multinationals en industrieën. Top down, door middel van het faciliteren van innovatie strategie en het begeleiden van transformatie. Bottom up, door het concreet versnellen en innoveren van teams met een nieuwe skillset, mindset en toolset. Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) is een uitvoeringsorganisatie van gemeenten in Noord-Holland Noord en provincie Noord-Holland. NHN helpt ondernemers bij hun investeringen in de regio NHN. Het GO!-NH programma biedt een mooie uitbreiding op het dienstenpakket van NHN, waarmee ondernemers en start-ups in Noord-Holland Noord nog beter worden ondersteund bij hun groei en ontwikkeling.

Afbeelding
Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen