Bedrijfskring Heerhugowaard start pilot voor intensievere samenwerking

Algemeen
Het bestuur van bedrijfskring Heerhugowaard.
Het bestuur van bedrijfskring Heerhugowaard. (Foto: Norbert Reijngoud)


De ongeveer 250 leden van de bedrijfskring Heerhugowaard (BKHHW) krijgen de kans om aan een nieuw initiatief deel te nemen. Het doel is om leden meer met elkaar samen te laten werken. Het idee van de pilot is om diverse clusters te maken van leden die op regelmatige basis bij elkaar komen.

Waar kan ik een mee ander helpen?

Voor de bedrijfskring van Heerhugowaard is het onderling versterken één van de speerpunten. Dit initiatief past daarom ook perfect in de doelstellingen van de vereniging. De insteek van de bijeenkomsten is om andere leden verder te helpen. Als iedereen dat doet, wordt elk deelnemend lid uiteindelijk zelf ook geholpen. Om werkbare clusters te hebben worden deze samengesteld en kan een lid enkel op uitnodiging deelnemen.

Een goede buur is beter dan een verre vriend

Binnen het bestuur wordt dit nieuwe initiatief breed gedragen. Voorzitter Patricia Surendonk legt uit waarom: “Dit idee is een toevoeging aan, en zeker geen vervanging van, onze andere netwerkbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn meestal goed bezocht maar het is opvallend dat wij daar vaak dezelfde gezichten zien”. Surendonk vervolgt: ”Onze vereniging kent bijvoorbeeld ook een groot aantal internationaal opererende bedrijven. De HR-managers spreken elkaar echter nooit, terwijl zij elkaar wel verder kunnen helpen of gezamenlijk problemen kunnen oplossen.”

Iedereen aan het woord, iedereen gehoord

Bij de cluster-bijeenkomsten komt elke lid even lang aan het woord. Die kan concreet aangeven waar hij of zij tegen aanloopt. Andere leden kunnen dan mogelijk hulp of kennis delen. Ook kan het bestuur van de kring over een bepaald onderwerp advies vragen. Het bestuur wil namelijk graag gebruik maken van de enorme kennis die bij haar leden aanwezig is. Op die manier zal er ook op dat vlak meer interactie gaan ontstaan. Ook is er een sterk geloof dat leden individueel sterker worden door met elkaar samen te werken.

Samen voor ons eigen …

Bestuurslid Norbert Reijngoud ziet het zonnig in: “Waardse ondernemers spreken dezelfde taal, werken hard en kunnen snel schakelen. Dat zijn eigenschappen die in onze regio normaal zijn maar buiten de regio opvallen.” Dit blijkt ook uit een recent onderzoek waaruit blijkt dat de regio Noord-Holland-Noord de productiefste regio in Nederland is. Door elkaar regelmatig te zien zal het onderlinge vertrouwen gaan toenemen en zullen samenwerkingen makkelijker aangegaan worden. Reijngoud vult aan: “Denk bijvoorbeeld aan projectontwikkelaar. Die zal ook een architect, bouwbedrijf, schilder, een hovenier, etc. etc. nodig hebben. Waarom zou je dan samen als leden van de bedrijfskring een dergelijk project niet samen oppakken?”.

Pilot met eerste clusters

Een eerste pilot start zodra de RIVM-maatregelen dit toelaten. Ook de exacte uitvoering van dit plan wil het bestuur samen met de leden vorm gaan geven. De kracht van de bijeenkomsten zal zitten in de vaste agenda, de samenstelling van de groepen en het vaste bijeenkomst schema. De invulling, het succes en de uitkomsten zullen echter door de leden vormgegeven gaan worden.

Heb je als lid van de bedrijfskring interesse om deel te nemen aan de pilot? Meld je dan alvast aan als geïnteresseerde via info@bkhhw.nl 

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen