Steun Alkmaarse ondernemers via dít platform

Algemeen
Bestel lokaal en laat de stad naar je toekomen.
Bestel lokaal en laat de stad naar je toekomen. (Foto: Dana Oei)

ALKMAAR - Nu heel Nederland op slot zit, is het weer stil op de straten van Alkmaar. Toch is het achter de schermen een drukte van jewelste, want ondernemers zijn creatief en bezorgen hun producten aan huis. Alle shops, horeca en diensten vind je op www.bezorgeninalkmaar.nl, een initiatief van Alkmaar Marketing en het Alkmaars Bolwerk. Zo hoeven bezoekers niet meer de stad in om hun producten te kopen; de stad komt naar jou toe. Bestel bij Alkmaarse ondernemers via www.bezorgeninalkmaar.nl

“De stad komt naar je toe. Dit concept hadden we vorig jaar al en het werkte heel goed”, zegt Melanie Goudsblom van Alkmaar Marketing. “Juist in deze tijden moeten we onze lokale ondernemers steunen. We hebben de website nieuw leven ingeblazen. Die is inmiddels goed gevuld en dagelijks zijn er nog aanvullingen. Horeca, winkels en ook diensten zijn op de site te vinden. Bij diensten kun je bijvoorbeeld denken aan een fysiotherapiepraktijk die online een videoconsult aanbiedt om klachten te bespreken.” 


Zichtbaar

“Ondernemers zijn door de lockdown simpelweg minder zichtbaar, maar online kunnen ze zich wél laten zien”, zegt centrummanager Loes Bruinenberg. “Dan is het goed om hierin gezamenlijk op te trekken en dat doen we nu met dit platform. Het is trouwens niet alleen fijn voor inwoners van de stad, maar ook voor bezoekers. Hoteliers gebruikten de site voor hun gasten die zo kennismaakten met alles wat Alkmaar te bieden heeft. Ondanks dat de ondernemers somber zijn door deze lockdown, zoeken ze elkaar toch weer op. Dat zie je bijvoorbeeld aan ondernemers die samengestelde feestpakketten maken of hun producten bij lokale supermarkten aanbieden. Ook horen we geluiden dat het winkelpersoneel van een grote keten de horeca wel wil helpen bij het bezorgen. Verhuurbedrijf Middelbeek bood zelfs auto’s aan om bezorgdiensten tegemoet te komen. De saamhorigheid die je in zulke moeilijke tijden ziet, blijft toch bijzonder. Ondernemers zijn veerkrachtig en dat terwijl het eigenlijk niet meer kan. We hopen met deze website alle lokale ondernemers een hart onder de riem te steken.”  

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen