Leden ondernemersvereniging Alton tekenen Toekomstvisie

Nieuws

De leden en deelnemers van ondernemersvereniging Alton de Toekomstvisie voor het glastuinbouwgebied ondertekend. Hiermee zetten de ondernemers gezamenlijk de schouders eronder om van Alton een modern, toekomstbestendig en duurzaam tuinbouwgebied te maken.

Ondernemers gevestigd in het Altongebied hebben zich eind december 2015 georganiseerd in een ondernemersvereniging. Marcel Numan, voorzitter ondernemersvereniging Alton: ,,Door onszelf te organiseren willen wij een duidelijk signaal afgeven dat wij een gezamenlijke visie op de toekomst hebben en dat we ook gedeelde belangen hebben. Dit wordt nog verder onderstreept door de ondertekening van de Toekomstvisie vandaag door alle leden.”

Ambitie De belangrijkste ambitie uit de toekomstvisie is dat tuinbouwbedrijven in Alton in 2030 voor de teelt van hun gewassen geen fossiele brandstoffen meer gebruiken. De activiteiten van de ondernemers richten zich dan ook vooral op de energiehuishouding en de manier waarop bedrijven omgaan met warmte en CO2. Maar ook fysieke infrastructuur, zoals breedbandinternet en collectieve waterzuivering, zijn onderwerpen die de komende jaren collectief worden aangepakt. Het doel is een toekomstbestendig en levensvatbaar glastuinbouwgebied.

Gebiedsakkoord Ontwikkelingsbedrijf NHN is de gebiedscoördinator van Alton. De gebiedscoördinator faciliteert de ondernemersvereniging Alton bij de totstandkoming van collectieve initiatieven. Ook brengt de gebiedscoördinator partijen bij elkaar en organiseert structureel overleg met regionale overheden en andere relevante stakeholders. Gebiedscoördinator Bert Cozijnsen ziet de ondertekening van de toekomstvisie door de ondernemers als een belangrijke eerste stap: ,,Om ook tot gezamenlijke uitvoering te komen is het van belang dat de visie een breed draagvlak heeft in de regio. Niet alleen bij de ondernemers zelf maar ook bij de regionale overheden en andere stakeholders.”

Zo is de Toekomstvisie voorgelegd aan de Rabobank, ABN-AMRO, Greenport Noord-Holland Noord en LTO Noord. Deze partijen geven aan dat de Toekomstivise Alton aansluit bij de ontwikkelingen in de sector die zij ook zien. ,,Daarmee heeft de visie een breed draagvlak”, aldus Cozijnsen. De Toekomstvisie zal naar verwachting in maart 2016 worden aangeboden aan de gemeente Heerhugowaard en de provincie Noord-Holland, waarna partijen afspraken kunnen gaan vastleggen in een gebiedsakkoord.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen