Koninklijke Vezet biedt haar personeel perspectief

Nieuws

Innovaties, nieuwe technieken, ze volgen elkaar in hoog tempo op. Het biedt heel veel voordelen als bedrijf om deze ontwikkelingen te implementeren in de bedrijfsvoering. Naast de efficiency die het oplevert, heeft het vaak ook een positief effect op het milieu. Reden genoeg voor Koninklijke Vezet om deze ontwikkelingen te omarmen en zo breed mogelijk door te voeren in haar activiteiten. Mooie ambities natuurlijk, maar je hebt wel de kennis bij je personeel nodig om dit te kunnen waarmaken.

In het DNA van Koninklijke Vezet is er vanaf het eerste begin altijd een hoge betrokkenheid bij de medewerkers geweest. Eigen initiatieven, zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling worden gestimuleerd en krijgen volop de ruimte. Door de continue groei die Koninklijke Vezet de afgelopen decennia doormaakte en waarbij innovaties in hoog tempo werden doorgevoerd, was het een logische stap om intern mensen te gaan opleiden en kansen te geven. Zes jaar geleden is dan ook in huis gestart met de Beroepbegeleidende Leerweg (BBL) opleiding. Net zoals bij al hun activiteiten, start het bedrijf alleen nieuwe trajecten als ze echte waarde kunnen toevoegen. Zo ook bij deze BBL opleidingen.

Vezet Academy

Om het gelijk goed neer te zetten is de Vezet Academy opgericht. Er is een collegeruimte ingericht met voldoende laptops en overige faciliteiten die tegenwoordig gangbaar zijn in het moderne lesgeven. Door een samenwerking aan te gaan met het Clusius College beschikken ze over erkende gediplomeerde leerkrachten. De lesstof voldoet aan alle landelijke normen en is toegespitst op de bedrijfsvoering bij Koninklijke Vezet. Op de werkvloer zijn zo’n 15 medewerkers actief als praktijkbegeleider die ieder maximaal vijf personen onder hun hoede hebben. Dit zorgt voor optimale kennisoverdracht en vergroot tegelijkertijd de betrokkenheid met de andere medewerkers op de werkvloer. Ook de begeleiders zelf worden overigens continu opgeleid, zodat er altijd voldoende beschikbaar zijn. Het examen dat afgenomen wordt leidt tot een volwaardig MBO diploma dat ook buiten de muren van Koninklijke Vezet erkend wordt.

Niet alleen Koninklijke Vezet groeit gestaag door, ook de Vezet Academy wordt steeds volwassener. Als gevolg daarvan is het nu mogelijk om alle MBO niveaus (2, 3 en 4) aan te bieden. De lijst met geslaagden wordt ook steeds langer. Vanaf de start zijn er inmiddels 164 medewerkers die de opleiding met succes hebben afgerond. Een nieuwe groep zit alweer in de schoolbankjes om hun toekomst meer perspectief te geven.

Erkende diploma’s

Je zou kunnen stellen dat door je medewerkers de gelegenheid te bieden om erkende diploma’s te behalen, ze mobieler worden op de arbeidsmarkt. Ze vertegenwoordigen tenslotte een hogere waarde, waar alle bedrijven om zitten te springen. Koninklijke Vezet is daar niet zo bang voor. In de eerste plaats ervaren ze dat de personen die de opleidingen hebben doorlopen, veel loyaler zijn geworden. Het verloop onder deze groep is een stuk lager. Daarnaast juicht Koninklijke Vezet het alleen maar toe dat er meer kwaliteit op de regionale arbeidsmarkt beschikbaar is. Ze moedigen andere bedrijven dan ook vooral aan om hun voorbeeld te volgen en mensen intern op te leiden. Bij Koninklijke Vezet is zelfs al een medewerker van een ander bedrijf aangehaakt om de BBL opleiding te volgen. Waarom niet? Alleen alle bedrijven samen zijn in staat om het niveau van lokale arbeidskrachten te verhogen en daar profiteren we allemaal weer van. Indirect verstevigt het ook de concurrentiepositie ten opzichte van andere regio’s.

Koninklijke Vezet blijft, wat er ook gebeurt, investeren in haar succesvolle Vezet Academy om de kwaliteit van haar personeel te verhogen en daardoor ook haar dienstverlening en productie.

Sponsor worden

Ondernemen gaat om mensen, om ondernemende mensen. aSluit net als 200 andere ondernemers aan bij Ondernemend Alkmaar. Pak de voordelen van belangenbehartiging van uw onderneming, bedrijventerrein en bedrijfsleven bij de overheid, het jaarlijks Gala met ondernemersverkiezing, Golftoernooi en vele andere netwerkmogelijkheden! Interessant? De Sponsorcommissie komt graag bij u langs voor een oriënterend gesprek. Zie www.ondernemendalkmaar.nl.

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen