De zakelijke evenementen van Ondernemend Dijk en Waard

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Norbert Reijngoud)

Bijna een jaar geleden sloegen drie bedrijfskringen uit Heerhugowaard en Langedijk (net als de gemeenten) de handen ineen: samen werden zij Ondernemend Dijk en Waard. Nu, aan het einde van het ‘katoenen huwelijk’, blikken we terug én vooruit met Wouter van Assendelft, hoofd marketing bij Museum Broekerveiling en voorzitter van de evenementencommissie van de ondernemersvereniging.  

“We hebben met de zeskoppige commissie dit jaar tien bijeenkomsten georganiseerd”, trapt Wouter af. “Het begon met een nieuwjaarsreceptie. Daarna zijn er verschillende inspiratie-, kennis-, lunch- en netwerksessies geweest, stuk voor stuk met een goede opkomst. Ook zijn we bij meerdere bedrijven op bezoek geweest, waaronder bij Dé Chocoladefabriek in Heerhugowaard. Dat was fantastisch. Via onze app kunnen leden zich voor elk event aanmelden en dit bezoek was binnen een uur helemaal vol. Daaruit blijkt wel hoeveel animo er is voor een ‘kijkje in de keuken’ bij een ander.”  

Bijzondere sessies vol kennis en inspiratie  

Daarom gaat Ondernemend Dijk en Waard wat evenementen betreft in 2024 op dezelfde voet verder, stelt Wouter. “We krijgen in enquêtes positieve reacties van leden. Met name de lunchsessies willen we verder uitbouwen naar minimaal vier keer per jaar. De invulling daarvan? Eigenlijk is het vrij ‘eenvoudig’. We lunchen met een toffe groep ondernemers en er komt een spreker die ingaat op één specifiek thema: HR, cybersecurity, bedrijfsrecht, et cetera. We kunnen vragen stellen en met elkaar sparren, wat waardevolle kennis oplevert.”  

Een hele bijzondere bijeenkomst was voor Wouter (en alle andere aanwezigen) de inspiratiesessie met openwaterzwemmer en gouden Olympiër Maarten van der Weijden. “Hij deelde zijn bijzondere verhaal en blikte daarin terug op zijn jeugd, de periode dat hij kanker had, de ziekte overwon en er sterker uitkwam (en benadrukte dat geluk hierbij ook een grote rol speelt). Sindsdien haalt Maarten met zijn eigen stichting geld op voor kankeronderzoek, onder andere door - het is nog steeds ongelooflijk - de Elfstedentocht te zwemmen, lopen en fietsen. Voor hem voelde de sessie in Oudkarspel trouwens een beetje als ‘thuiskomen’. De avond ervoor had hij bij zijn ouders in Warmenhuizen hutspot gegeten en hij zat weer even helemaal in de Noord-Hollandse sferen.”  

In oktober organiseerde Ondernemend Dijk en Waard een kennissessie over Artificial Intelligence. “Ook die avond was helemaal vol’, vertelt Wouter. “Er waren meer dan honderd aanwezigen en dat is niet gek: AI is booming en de sprekers gaven ons interessante inzichten. Alle deelnemers hebben er veel van opgestoken en er was volop gelegenheid om vragen te stellen over hoe we AI in onze bedrijven kunnen inzetten.” 

Verbinden via de app én in het echt  

Via de app van Ondernemend Dijk en Waard kunnen leden elkaar opzoeken, contact met elkaar opnemen en zich aanmelden voor evenementen, vertelt Wouter. “Voor sommige leden was het even wennen, maar inmiddels ziet iedereen in hoe handig het is om via de app met elkaar in contact te komen - door te filteren in de ledenlijst op branches en/of namen van personen en organisaties. We kunnen digitaal updates delen en leden aanmoedigen bij de bijeenkomsten en events aanwezig te zijn. Want dat is één van de speerpunten van Ondernemend Dijk en Waard: ondernemers met elkaar verbinden.”  

Bedrijfsbezoek bij jouw organisatie?  

Ben jij trots op je bedrijf en lijkt het je tof om een groep leden van Ondernemend Dijk en Waard te inspireren met een rondleiding? “Dan komen we graag langs”, aldus Wouter. “Dit mag ook in Alkmaar of elders in de regio zijn, uiteraard.” Interesse? Stuur een mailtje naar info@odew.nl

 

 

 

 

 

Met een symbolische druk op de knop werd op maandag 30 oktober officieel het voorstel van Noord-Holland Noord voor een Regio Deal met het Rijk ingediend.
Regiodeal levert miljoenen op voor Noord-Holland Noord Nieuws 12 feb, 11:00
Hoe houden we de stad bereikbaar? De gemeente vraag inwoners en bedrijven om mee te denken.
Hoe houden we de stad bereikbaar? Nieuws 5 feb, 15:33
Han Kirchhoff (rechts) is de nieuwe voorzitter van de juniorkamer en volgt Lars Cramer op.
Wisseling van de wacht: JCI Alkmaar heeft nieuwe voorzitter Nieuws 1 feb, 14:38
Afbeelding
Eén brok energie op Hallo 2024! Nieuws 9 jan 2024, 16:45
Afbeelding
Hallo 2024! in beeld FOTO'S 9 jan 2024, 14:22
Afbeelding
Dijk en Waard On Stage mooie kans voor lokale bedrijven Nieuws 19 dec 2023, 10:48
Afbeelding
Glanzende carrière bij Alcmaria Schoonmaakbedrijf Nieuws 19 dec 2023, 10:44
Afbeelding
Van watertoren naar een kantoor vol techniek en charme voor CLAFIS Ingenieus Nieuws 19 dec 2023, 10:34
Afbeelding
'Verbeteringen aan de Alkmaarse ringweg zijn nodig om in de toekomst nog van A naar B te kunnen' Nieuws 19 dec 2023, 10:28
Afbeelding
VLIEG Bedrijfsmakelaars: “Mensenkennis is belangrijk in dit vak". Nieuws 19 dec 2023, 10:14
Afbeelding
BlockzApps ontwikkelt nieuw content management systeem. Nieuws 19 dec 2023, 09:58
Afbeelding
Sluit je aan bij de no-nonsense autoverhuurder van Nederland Nieuws 19 dec 2023, 09:56
Afbeelding
Dekkerautogroep: Na sleuteloverdracht direct aan het werk Nieuws 19 dec 2023, 09:44

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen